top of page
foto 3.jpg

Op zoek naar een betere balans tussen werk en privé.

In gesprek met Michel, teamleider bij SILS

In de functie van teamleider op de afdeling expeditie ervaart Michel dagelijks wat er moet worden gedaan om de klanten, het team en de collega’s op kantoor tevreden te stellen. Hij nam veel werk mee naar huis, kon het ook moeilijk loslaten, dat vergde veel energie. Samen met zijn coach Herjan Damhuis (OVGM) zijn daarvoor oplossingen bedacht, waardoor hij ’s avonds zijn ontspanning kan vinden, beter slaapt en zich nu fitter voelt.

Kun je aangeven hoe een werkdag er voor jou uitziet?

“Op expeditie is het elke dag de vraag hoe de werkzaamheden zo goed mogelijk kunnen worden uitgevoerd. Wij zijn een goed ingewerkt team, gaan onderling goed met elkaar om en kennen een laag ziekteverzuim. Ik probeer de collega’s zo efficiënt als mogelijk te laten werken. Ik zorg voor roulatie op de verschillende functies en probeer ook bij ziekte, vakantie, een blessure of bij overwerk de planning naar ieders tevredenheid te realiseren. Daarnaast heb ik verantwoording af te leggen aan de collega’s op kantoor en de verschillende afdelingen.”

Wat deed je besluiten om met de coaching te starten?

“Het was voornamelijk dat ik merkte dat aan het eind van de werkdag mijn batterij helemaal leeg was. Ik nam veel werk mee naar huis en wilde een manier vinden om dat los te laten."


Wat heb je nu veranderd?
"Door de gesprekken met Herjan werd ik mij meer bewust van de wijze waarop ik leef en werk. Het was voor mij een duwtje in de rug. Ik heb daardoor mijn leven op een aantal punten veranderd. Zo heb ik bijvoorbeeld gemerkt dat ik door 's avonds te wandelen of hard te lopen mij beter kan ontspannen. Ik ben mij nu ook meer bewust dat ik niet moet stilstaan in mijn ontwikkeling maar vooruit moet kijken. Op het werk heb ik nu naast de bijeenkomst waarmee we de dag starten ook een moment ’s middags gepland waarop we de oplossingen voor de volgende dag bespreken, daardoor hoef ik mij ’s avonds geen zorgen te maken over de volgende dag."


Hoe nu verder?

"Ik wil op het werk eraan bijdragen dat de collega’s hun werkzaamheden zo prettig mogelijk kunnen uitvoeren en door efficiënt te werken wil ik ook mijn eigen workload verlagen. Ik wil fitter worden door het spelen van padel en hard te lopen. Ik verwacht op die manier de werk-privébalans te verbeteren."

bottom of page