top of page
brainstorming

Een verbeterde lichamelijke en mentale gezondheid dankzij onze workshops

Vitaliteitsworkshops

Het doel van de vitaliteitsworkshops?​

Het algemene doel van de vitaliteitsworkshops is om op een plezierige en laagdrempelige manier kennis over te dragen en slimme handvatten te geven waarmee je direct in je eigen omgeving aan de slag kunt. Het gaat om doen en ervaren! De workshops richten zich op het verbeteren van de lichamelijke en mentale gezondheid en fitheid. Praktische tips en adviezen maken het mogelijk om een actieve en gezonde leefstijl als gewoonte in te ‘slijpen’ en dragen bij aan het verbeteren van de mentale of lichamelijke fitheid.

Een greep uit onze vitaliteitsworkshops

Aanleren micromomenten

Ervaar je veel stress gedurende de dag of herken je stresssignalen bij jezelf of bij een ander? Leer om de spanning (even) los te laten door het aanleren van makkelijk toepasbare oefeningen.

Gezond afvallen

Krijg inzicht in welk type eter jij bent en leer hoe je door middel van kleine aanpassingen op een duurzame manier kunt afvallen. Met voorbeelden laten we zien dat afvallen geen strijd zonder einde hoeft te zijn.

Mindset beïnvloeding

Waarom ziet de een altijd beren op de weg, terwijl de ander oplossingen ziet? Tijdens deze workshop leer je om het glas ‘halfvol’ te zien.

 

Slaap, je kunt niet zonder

Slapeloosheid is een veel voorkomende klacht. Heb je moeite met in slaap vallen of met doorslapen? Tijdens deze workshop ontvang je tips om jouw slaapkwaliteit te verbeteren.

Gezond Genieten

Gezond leven, dat willen we allemaal. Tijdens deze workshop gaan we je helpen bij het maken van de juiste keuzes op het gebied van voeding en leg je de basis voor een leven lang genieten. Je gaat veel proeven!

 

Preventie fysieke klachten in het werk

Overbelasting kan leiden tot een burn-out of chronische klachten aan spieren of gewrichten. Tijdens deze workshop leer je hoe je balans kunt houden tussen de belasting en belastbaarheid van je lichaam.

 

Dagelijks energieker en vitaler

Leer hoe je met de juiste voeding, beweegmomenten en je persoonlijke drijfveren je prestatievermogen kunt verbeteren.

 

Verminderen risico's hart- en vaatziekten

Overgewicht, een hoge bloeddruk en een hoog cholesterolgehalte zijn risico's voor hart- en vaatziekten. Leer hoe je met kleine aanpassingen in je leefstijl deze risico's kunt verminderen.

Vitaliteitsworkshops in de praktijk

  • Wij stemmen de inhoud en planning van de workshops af met jouw organisatie.

  • Voorafgaand aan de workshops organiseren we een introductie voor alle medewerkers.

  • Afhankelijk van de thema’s, spitsen we de workshops zo goed mogelijk toe op de relevante werkomgeving en doelgroep.

  • Medewerkers worden door een OVGM professional ontvangen op (doorgaans jullie eigen) locatie.

  • In de workshops staat interactie en praktijk centraal. Niet in je luie stoel luisteren naar een presentatie dus maar daadwerkelijk aan de slag en ervaren.

  • Na afloop van de workshop vragen we iedereen een evaluatie in te vullen, welke teruggekoppeld wordt naar jouw organisatie.

Tijdens de workshop Gezond Genieten heb ik een beter inzicht gekregen in mijn voedingspatroon.
Rob - oud deelnemer aan de workshop Gezond Genieten

bottom of page